Türkiye’de bir birinci gerçekleşti. Ülkemizin ziraî üretimi için değerli bir adım atıldı. Üniversite, Kurum ve Çiftçi işbirliğinde birebir emele hizmet edecek klinik Konya’da açıldı. Konya Besin ve Tarım Üniversitesi Tohum ve Bitki Sıhhati Kliniği açıldı
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, ziraî üretimde büyük bir uzaklık alarak vilayetler ortasında birinci sıralarda yer alan Kayseri’ye kıymetli bir hizmeti daha kazandırarak, Kayseri’de 5 noktaya ay çekirdeği beton kurutma alanı inşa etti.
Denizli Büyükşehir Belediyesinin 17 ilçede 4.434 üreticiye yüzde 50 hibe ile verdiği ve toplam 53.400 dekar alanda toprakla buluşan silajlık mısırlar hasat edilmeye başlandı.
Denizli Büyükşehir Belediyesinin, çiftçilerin toprak tahlillerini yaptırarak daha kaliteli ve verimli eser elde etmeleri maksadıyla başlattığı Toprağını Teşhis projesinden 1.700 üretici yararlandı.
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin “Küçük Çiftçiyi Destekleme Projesi” kapsamında yürütülen küçük çiftçiye hasat takviyesi Günyüzü ilçesinden başladı. Çalışmayla hasatta dane kaybının ve randıman kaybının önlenmesi sağlanacak.
CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, buğday üreticisinin sorunlarını ve buğday piyasasında yaşanan ani değer kaybını gündeme taşıdı.
Denizli Büyükşehir Belediyesi, 16 ilçede 1.330 çiftçiye 133 ton Macar fiği tohumu takviyesi verecek.
Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, çiftçiye ve üreticiye verilen destekler için Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a teşekkür etti.
Yerli üretimi artırmak ve Başşehir iktisadını canlandırmak gayesiyle kırsal kalkınma atağını sürdüren Ankara Büyükşehir Belediyesi, 25 ilçenin tamamında Başkentli çiftçilere artık de zerzevat fidesi takviyesi sağlıyor.